Een heerlijke chocoladereep, maar dan gezond.

De reep bestaat uit;

Pure chocolade (pak 85% of hoger!), wat de antioxidant flavonoïden bevat. Dit bied je, naast allerlei andere voordelen, bescherming tegen hartziekten en kanker.

Cranberries, welke veel vitaminen en mineralen bevatten. Ze werken tegen kanker en geven een boost aan het immuunsysteem.

Noten, welke gezonde vetten en eiwitten bevatten. Pak wel de ongezouten en ongebrande versie. Zelf pak ik altijd een notenmix.

Ook al is deze chocoladereep lekker en gezond, zorg ook dat je hem niet TE vaak eet. Want dan gaan de calorieën natuurlijk wel tellen.

Ingrediënten

125 gr. 85% pure chocolade
40 gr. cranberries
40 gr. noten (ongezout en ongebrand)

Bereiding

  1. Pak 2 pannen, waarvan er één iets kleiner is dan de andere. In de grootste pan doe je een laagje water, wat tot iets onder de bodem van de andere pan komt wanneer deze in de andere pan geplaatst wordt. In de kleinere pan leg je de chocoladereep.
  2. Vervolgens plaats je de grote pan (met daarin dus de kleine pan met chocolade) op het vuur en zorg je dat het water erin aan de kook komt. Op deze manier wordt de chocolade verhit en smelt deze.
  3. Ondertussen leg je in een ovenschaal wat bakpapier (of vet hem in met olijfolie). Hierin verspreid je de cranberries en noten.
  4. Zodra de chocolade gesmolten is giet je deze over de cranberries en noten heen.
  5. Laat dit afkoelen en vervolgens is je chocoladereep klaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *