Heb je een weekend slecht gegeten en hard je vitamines nodig?

Probeer dan deze ovenschotel eens. Hij zit bomvol met groenten en bevat daarnaast gehakt voor een goede portie eiwitten. En niet onbelangrijk; hij is erg lekker.

Het handige van een ovenschotel is dat je er, zodra je de ovenschaal in de oven doet, weinig tot geen omkijken meer naar hebt.

Hier het recept:

1 persoon

Ingrediënten

200 gr. gehakt
½ aubergine
½ courgette
½ ui
200 gr champignons
350 gr tomatensaus
1 tl Italiaanse kruiden
Stokbrood (volkoren)
Geraspte kaas

Het is een vrij goede portie, het kan zijn dat je dus wat overhoudt voor een volgende keer of dat je alle ingrediënten iets kunt verminderen.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Snijd de aubergine en courgette in stukken, de ui in reepjes en de champignons in plakjes.
  3. Bak vervolgens het gehakt en de groenten op middelhoog vuur voor circa 10 minuten.
  4. Voeg op het laatst de tomatensaus en Italiaanse kruiden nog toe en hussel het allemaal door elkaar.
  5. Leg dit alles in een ovenschaal en verdeel er geraspte kaas overheen. Plaats dit voor circa 30 minuten in de oven.

Gebruik de geraspte kaas naar smaak. Je kunt er tijdens het eten ook nog van toevoegen en het er doorheen husselen. Smelt dan toch mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *