Lekkere, gezonde gevulde paprika. Tonijn voor de eiwitten, couscous voor de koolhydraten en daarnaast genoeg groenten voor de vitaminen en mineralen. Een lekkere maaltijd die je ook kunt serveren met een salade.

1 persoon

Ingrediënten

150 gr tonijn
75 gr couscous
1 rode paprika
200 gr champignons
1 ui
1 tomaat
geraspte kaas (optioneel)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Leg wat bakpapier in een ovenschaal.
  3. Bereid de couscous volgens de verpakking en zet apart.
  4. Snijd ondertussen de champignons, ui en tomaat in stukjes.
  5. Verhit wat kokosolie in een pan en bak hierin de groenten voor circa 10 minuten op middelmatig vuur.
  6. Snijd de paprika door midden en verwijderd de pitjes en zaadlijster.
  7. Leg allebei de paprikahelften in de ovenschaal en vul deze met de couscous, groenten en tonijn. Strooi er eventueel nog wat geraspte kaas overheen. Plaats dit vervolgens voor circa 20 minuten in de oven.
  8. Alle couscous, groenten en tonijn die niet meer in de paprika past verhit je op het einde nog even in een pan en dien je op naast de gevulde paprika.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *