
Wie aan Italiaans eten denkt, denkt al gauw aan pizza en pasta. Erg lekker natuurlijk, maar de Italiaanse keuken heeft nog veel meer te bieden.
Wat dacht je van deze gezonde, smaakvolle salade met gegrilde kip?
Door de aubergine en ui heeft de salade genoeg groenten om te dienen als avondmaaltijd, maar hij kan natuurlijk ook prima gegeten worden als lunch.
De dressing met Italiaanse kruiden maakt het geheel af.
1 persoon
Ingrediënten
Salade
200 gr kipfilet in reepjes
1 aubergine
½ ui, in halve ringen
2 tomaten, in blokjes
70 gr bladsla
1/2 tl Italiaanse kruiden
Dressing
2 el balsamico azijn
1 el olijfolie
½ tl Italiaanse kruiden
Bereiding
- Snijd de aubergine in plakken van circa 0,5 cm dik.
- Verhit wat kokos- of olijfolie in een grillpan en grill hierin de aubergine en ui op hoog vuur.
- Strooi de Italiaanse kruiden over de kip.
- Verhit wat kokos- of olijfolie in een andere grill- of koekenpan en bak hierin de kip op hoog vuur tot deze goudbruin gekleurd en van binnen gaar is.
- Maak ondertussen de dressing klaar door de balsamico azijn, olijfolie en Italiaanse kruiden te mengen in een kommetje.
- Vervolgens meng je de sla, tomaten, kip, aubergine en ui in een schaal en sprenkel je hier de dressing overheen.
Smakelijk!