Een gezonde en lekkere kipburger die je zo klaar hebt gemaakt. De avocado, het ei en de tomaat en rode ui geven de kipburger extra smaak en maken hem extra gezond.

Naast variatie in de bron van je eiwit is variatie in je groenten natuurlijk ook belangrijk. Ik heb een aantal groenten die ik veel eet, maar het is ook goed om regelmatig andere dingen te pakken. Zo’n groente die ik niet vaak eet, maar wel lekker en daarnaast makkelijk ‘weg te eten’ is, is rode biet.

Het combineert lekker met de zelfgemaakte kipburger en de zoete aardappel friet, waarbij de laatste in dit recept voor extra koolhydraten zorgt.

Je hebt geen saus nodig voor deze burger, maar als je wilt is mayo er lekker op.

Ingrediënten

1 volkoren broodje
1 kipfilet (circa 150 gr)
150 tot 200 gr rode biet, geraspt en gesneden
150 gr zoete aardappel friet
¼ tomaat
¼ rode ui
½ avocado
1 ei
Beetje sla

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Plaats hier de zoete aardappel friet in voor circa 30 minuten.
  2. Verhit de laatste 15 minuten wat (kokos)olie in een koekenpan en bak de kipfilet lichtbruin op middel laag vuur totdat deze gaar gebakken is.
  3. Snijd ondertussen de avocado in repen, de tomaat in plakjes en de rode ui in kleine stukjes.
  4. Verhit de laatste 5 minuten de rode biet in een pan in een laagje water.
  5. Verhit ondertussen in een koekenpan wat (kokos)olie en bak hierin het ei. Laat de dooier heel. Keer het ei eventueel even om op het laatst.
  6. Snijd het broodje open, verdeel hier wat sla overheen, vervolgens de tomaat en rode ui en vervolgens de kipfilet, avocado en het gebakken ei. Optioneel kun je nog wat peper over het ei heen strooien.

Tips

  • Als het broodje al een tijdje in de supermarkt lag en niet zo vers meer is kun je hem even in de oven leggen om hem weer knapperig te krijgen. Je kunt hem daarna gewoon af laten koelen.
  • Ik pak de rode biet uit de vers verpakking uit de koeling van de supermarkt, die al geraspt en gesneden is.
  • Zoete aardappelfriet pak ik ook uit een vers zak uit de koeling. Deze is zonder toevoegingen, in tegenstelling tot de diepvries variant waarbij van alles toegevoegd is.
  • Geen zin in zoete aardappel friet? Dit recept is ook prima te eten zonder. Voeg dan gewoon wat meer rode biet toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *