
Ik at dit pasta recept eerst altijd met gehakt i.p.v. tonijn, maar sinds ik hem met tonijn op eet ik hem niet anders.
Dit recept is erg makkelijk te bereiden en goed te meal preppen.
Ideaal voor voor of na het trainen door de mix van koolhydraten, eiwitten en vitaminen.
1 persoon
Ingrediënten
200 gr. tonijn uit blik
75 gr. penne
Circa 200 gr. tomatensaus
1 rode paprika
½ courgette
½ ui
Geraspte kaas (optioneel)
Bereiding
1. Snijd de paprika en courgette stukjes en versnipper de ui.
2. Verhit wat (kokos)olie in een pan en bak hierin de paprika, courgette en ui op middelhoog vuur voor circa 10 minuten.
3. Breng ondertussen in een andere pan water voor de penne aan de kook.
4. Voeg vervolgens de penne toe en laten koken voor 8 min.
5. Voeg ondertussen de tonijn en tomatensaus toe in de pan met groenten. Laat het geheel pruttelen en roer er af en toe in.
6. Als de penne klaar zijn voeg je ze bij de saus en meng je het geheel. Of je dient het allebei los op.
Tips
- Strooi, als het in je voedingsschema past, wat geraspte kaas over de pasta heen. Natuurlijk sowieso lekker bij pasta, maar combineert extra lekker met de tonijn.
- Gebruik volkoren pasta. Deze bevat complexe koolhydraten en veel meer voedingsstoffen dan witte pasta.
- Wil je wat variatie dan kun je de tonijn natuurlijk afwisselen met gehakt.