Pizza blijft toch wel een van mijn favoriete maaltijden. Na 5 jaar als pizzabezorger gewerkt te hebben en talloze brakke zondagen heb ik toch aardig wat pizza’s voorbij zien komen.

Jammer alleen dat die van de pizzeria zo ongezond zijn. Een witte bodem, een paar verdwaalde stukjes kip en groenten en dat is het al gauw.

Lekker voor met een kater, maar niet voor doordeweeks als je je voedingsstoffen hard genoeg nodig hebt en wat gezonders wilt eten.

Daarom hier het recept voor een lekkere en voedingsrijke BBQ chicken pizza.

Ingrediënten

Volkoren of spelt pizzabodem
(zelfgemaakte) BBQ saus
200 gr kipfiletreepjes
½ rode paprika
½ gele paprika
½ groene paprika
½ rode ui
1 el mais
Geraspte kaas

Heb je geen zin om zelf BBQ saus te maken of wil je die uit de supermarkt niet? Gebruik dan een tomatensaus. Dat kan ook prima. Als je het aangegeven BBQ saus recept pakt, maak dan ongeveer de helft van wat daar aangegeven staat.

Als ze in je supermarkt geen volkoren of spelt pizzabodem verkopen ga dan naar een biologische / natuurwinkel.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 gr.
  2. Bak de kipfiletreepjes in circa 10 min op hoog vuur gaar en goudbruin.
  3. Snijd ondertussen de paprika’s en rode ui in reepjes.
  4. Smeer de BBQ saus over de pizzabodem heen en beleg met de kip, paprika, rode ui en mais. Strooi er vervolgens wat geraspte kaas overheen.
  5. Plaats de pizza in de oven voor circa 20 minuten.

Makkelijk om meteen twee pizza’s te maken en er daarvan één in te vriezen. Je hebt namelijk toch nog halve paprika’s en rode ui over, dus dan kun je net zo goed meteen ff door snijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *