Laatst was ik weer eens in een zoektocht naar nieuwe recepten beland en kwam ik uit op een quesadilla recept. Ik had nog nooit van quesadilla’s gehoord, maar de foto zag er erg goed uit en ik wilde hem dus meteen gaan maken.

Na wat verder googlen kwam ik erachter dat het een soort Mexicaanse tosti is. Nou zijn tosti’s natuurlijk erg lekker, dus ik was benieuwd hoe hij zou gaan smaken. Over het algemeen zit er niet zoveel groenten in een quesadilla, maar ik heb hem met deze variant goed volgestopt met kip en groenten, waardoor hij een stuk gezonder en eiwitrijker is.

Nou, ik kan je zeggen; het was het proberen zeker waard. Echt heel lekker. Het klinkt misschien overdreven, maar ik dacht echt met zoiets hoef je niet eens meer naar een restaurant.

Ik ga hier zeker nog andere varianten van proberen.

Hieronder vind je het recept. Ik heb hierbij kipdijfiletreepjes gepakt, dit is van een heel lekker stuk van de kip. Het is wat vetter dan normale kipfilet, maar aangezien ik aan het bulken ben kan dit geen kwaad.

Ingrediënten

200 gr kipdijfiletreepjes
2 meergranen wraps
1 rode paprika
1 courgette
1 el olijfolie
¼ tl knoflookpoeder
½ tl citroensap
1 tl tijm
1 tl rozemarijn
Geraspte kaas

Bereiding

  1. Meng de olijfolie, knoflookpoeder en citroensap in een kommetje en marineer de kipdijfiletreepjes hiermee.
  2. Bak de kipdijfiletreepjes vervolgens in een pan gaar van binnen en goudbruin van buiten.
  3. Snijd ondertussen de paprika en courgette in stukjes.
  4. Verhit wat kokosolie in een pan en bak hierin de paprika en courgette voor circa 10 min op gemiddeld vuur.
  5. Zodra de groenten klaar zijn meng je hier de tijm en rozemarijn doorheen.
  6. Pak een koekenpan en leg hier 1 wrap in. Strooi er wat kaas overheen en verdeel er vervolgens de groenten en kip overheen. Strooi er als laatste nog wat kaas overheen.
  7. Zet vervolgens het vuur zacht aan en laat dit zo staan totdat de kaas onderop de wrap gesmolten is. Daarna leg je de 2e wrap erop.
  8. Nu gaan we de wrap omdraaien. Je schuift de wrap, eventueel met behulp van een spatel, uit de koekenpan op een bord. Vervolgens zet je hier omgedraaid een ander bord op en keer je deze om, zodat nu het bovenste bord onder zit en je quesadilla omgedraaid is.
  9. Vervolgens schuif je de quesadilla weer in de pan en bak je deze verder totdat de kaas ook aan deze kant gesmolten is.

That’s it. Natuurlijk kun je hiermee variëren en van alles in je quesadilla stoppen. De combinatie gehakt en kaas zal ook erg lekker zijn. Doe er nog wat passende groenten bij en je bent klaar.

Beter is het trouwens nog om een volkoren wrap te pakken. Die kun je vaak in biologische / natuurwinkels vinden, maar misschien ook in je supermarkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

http://vfsglobal.ru.com/desperate-causal/how-to-find-sex-free-pics-of-mature-black-single-women/