Iedereen kent het wel; de BBQ saus uit de flesjes van de supermarkt. Natuurlijk lekker voor over je burger, maar helaas zitten ze vol met toegevoegde suikers, zout, smaakversterkers, etc. Waardoor ze verre van gezond zijn.

Hieronder dus een recept voor heerlijke zelfgemaakte, gezonde barbecue saus.

Simpel, snel en makkelijk!

Het enige wat je nodig hebt is een keukenmachine. Heb je die nog niet? Koop er dan z.s.m. één.
Ik heb er ook veel te lang mee gewacht, maar het is ideaal. Je mixt alles snel en klaar is kees.

De barbecue saus is circa 3-4 dagen houdbaar in de koelkast.

Voor 2 ML BBQ saus:

Ingrediënten 

150 gr gezeefde tomaten
4 dadels, zonder pitten
½ tl mosterd
1 teentje knoflook
1 tl honing

Bereiding 

Mix alle ingrediënten in je keukenmachine of blender tot het een egale substantie is.

That’s it.

Tip: Erg lekker voor over een burger of als dipsaus bij gekruide kipspiesjes of je zoete aardappel friet.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *