Zoete aardappel friet uit de oven, het leek mij een ideale manier om goede koolhydraten binnen te krijgen.

Toen ik de eerst keer zoete aardappel friet maakte (en sowieso voor de eerste keer zoete aardappel at) vond ik het alleen wat saai en te zoet. Na wat recepten uitgeprobeerd te hebben eet ik sindsdien deze gekruide variant;

Ingrediënten

1 zoete aardappel
1 el olijfolie
1 tl knoflookpoeder
1 tl paprikapoeder
0,5 tl chilipoeder

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 225 graden Celsius.
  2. Was de zoete aardappel en schil deze niet. Snijd hem vervolgens in frietjes van 0,5 cm breed.
  3. Meng de olijfolie, knoflookpoeder, paprikapoeder en chilipoeder in een kommetje en smeer de zoete aardappel friet hiermee in. Ik leg de zoete aardappel friet zelf altijd in een kom, sprenkel de dressing er overheen en meng het dan met mijn handen.
  4. Plaats deze vervolgens in de voorverwarmde oven voor circa 20/30 min en klaar is kees.

 

Tip: Lekker met kip, vlees of vis en groente. Of als tussendoortje met een dip.

Zelf maak ik het vaak als gerecht met zelfgemaakte BBQ saus (zie foto), broccoli en een gezonde kipburger of hamburger. Gezond en lekker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *