Het makkelijke van een ovenschotel is dat je er geen omkijken meer naar hebt zodra de schotel in de oven verdwijnt. Je gaat gewoon wat anders doen, haalt na een half uur het eten uit de oven en kunt aan tafel.

Dit recept is dus ook niet moeilijk te bereiden en bovendien verrassend lekker.

De eieren en fetakaas zorgen voor de eiwitten en ook de spinazie is goed voor je spieren. Daarnaast geven de zoete aardappelen het gerecht een heerlijke zoete touch, waardoor het soms zelfs lijkt alsof er suiker aan het gerecht is toegevoegd.

1 persoon

Ingrediënten

1,5 zoete aardappel
100 gr spinazie
3 eieren
1 ei, alleen het eiwit
30 gr fetakaas
1/3 kopje magere melk
Snufje gemalen rode peper
Snufje zwarte peper

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Schil de zoete aardappelen en schaaf ze daarna met een kaasschaaf in dunne plakken. Of snijd ze met een mesje als je geen kaasschaaf hebt.
  3. Vet de bodem en randen van de ovenschaal in met wat olijfolie. Verdeel de plakjes zoete aardappel over de bodem en leg ze ook tegen de zijkanten omhoog. Plaats vervolgens in de oven voor 20 minuten.
  4. Verhit ondertussen wat (kokos)olie in een pan, voeg de spinazie toe en bak op gemiddeld vuur voor circa 3 minuten. Zet de spinazie vervolgens apart.
  5. Meng de melk, eieren, rode en zwarte peper in een kom.
  6. Haal de ovenschaal uit de oven en verdeel er de spinazie overheen. Giet hier het eierenmengsel overheen en bestrooi met de fetakaas (die je afbrokkelt).
  7. Plaats terug in de oven voor circa 35 minuten. Haal de ovenschaal er vervolgens uit en laat hem even voor 5 minuten staan. En aanvallen maar.

 

5 gedachten over “Zoete Aardappelschotel met Spinazie, Eieren & Fetakaas”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *